Notenhouten Lijsten

Dit is een voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met notenhouten lijsten. Voor het bestuur van Doevendans hebben we 4 stropdassen in gelijst als een leuk aandenken aan hun jaarclub. We hebben een passe-partout gesneden waar we eerst een logo van de jaarclub op geprint hebben. De stropdas komt door het gat van het passe-partout heen. Notenhouten lijsten zijn mooi voor het inlijsten van oude etsen, bullen en oude foto’s. Een notenhouten lijst waar uw kunstwerk of foto nog beter dan ooit voren uit komt en gelijk chiquer oogd. Waar de notenhoutenlijst ook ophangt, iedereen zal even blijven staan om jouw kunstwerk te bekijken. De buitenste laag van de lijst is altijd van echt notenhout.

Extra informatie over notenhout:
Noten of voluit notenhout is een bekende houtsoort. Noten is traditioneel afkomstig van de gewone walnoot of okkernoot (Juglans regia), maar later werd ook de Amerikaanse soort zwarte walnoot een belangrijke bron (Juglans nigra). Eventueel kan het ook afkomstig zijn van enkele andere soorten uit hetzelfde geslacht walnoot (Juglans). Vanwege de faam van deze houtsoort wordt verder een onbestemd aantal andere houtsoorten, die qua uiterlijk enigszins aan noten doen denken, verkocht onder een samengestelde naam met daarin “noten”.
Het hout wordt onder andere gebruikt in de meubelindustrie: noten is makkelijk te verwerken en mooi af te werken. Befaamd is het gebruik van wortelnotenhout in meubelen en in dashboards van sommige auto’s. Een andere bekende toepassing is voor het maken van lijsten.

Deze informatie is afkomstig van (Wikipedia)