Linnendoek opspannen

Het opspannen van een doek is een precies werk. Met een dun doek gaan we anders te werk dan met een dik doek. Een doek kan op meerdere manieren opgespannen worden. De vier meest voorkomende manieren zijn: 

Op karton Voor b.v. dunne sjaals of borduurwerkjes
Houten lattenVoor normaal spanwerk (normale doeken)
Aluminium lattenVoor kwalitatief spanwerk (dikke of grote doeken)
Extra dikke lattenVoor 3D effect (latten zijn 4,5cm dik ipv 2cm)

Op karton

Veel sjaals en borduurwerkjes worden gespannen op karton. Dit is voor dit soort stoffen de betere optie. Door te spannen op karton kan men preciezer te werk gaan. Zo kunnen we echt recht op de naad van het doek spannen.

Houten latten

Voor het standaard spanwerk gebruiken we houten spielatten. Denk aan batikdoeken of zelfgemaakte schilder werken. Deze latten zijn prima geschikt voor alle maten onder de meter. We adviseren u graag in de winkel over of uw doek beter voor houten latten of aluminium latten in aanmerking komt.

Aluminium latten

Voor het echte spanwerk raden we altijd Aluminium latten aan. Aluminium latten zijn de beste optie voor dikke doeken, grote doeken of doeken met olieverf. Met dit systeem kunnen we het doek op exact de gewenste spanning zetten.

Extra dikke latten

Extra dikke latten van 4,5 cm geven een heel ander effect dan een standaard latten van 2 cm. Het canvas komt meer naar voren van uw muur. Voor grote doeken kan dit heel erg mooi zijn. Uw doek moet wel genoeg omspan hebben om hier voor in de aanmerking te komen. Als u met uw doek langs de winkel komt informeren we u graag over de mogelijkheden voor uw doek.

Spannende voorbeelden:

Schilderij opspannen

Wij spannen alles op van borduurwerkjes tot Herman Brood schilderijen! Een schilderij opspannen is maatwerk en een passende lijst uitzoeken is ook vakwerk. In onze winkel hebben we een zeer grote collectie lijsten om uit te kiezen. Meer informatie vindt u hier

Canvasdoek opspannen

Naast schilderijen spannen we ook op canvas gedrukte foto’s op. De canvasdoeken printen we in ons eigen vaklab zodat u alles op één adres kunt regelen. Meer info vindt u hier en hier.

Batikdoek opspannen

Batikdoek Inlijsten

We zien regelmatig prachtige batikdoeken, die zijn meegenomen uit bijvoorbeeld Indonesië. Deze bijzondere souvenirs verdienen het om opgehangen te worden. Wij hebben alles in huis om ze mooi op te spannen. Om te zien wat de beste methode is om uw doek op te spannen is het fijn wanneer u even langs komt in de winkel. Dan kunnen we het doek even opmeten en de stof zien. Verschillende doeken vereisen verschillende manieren van opspannen. Meer over batikdoeken