Linnendoek opspannen

Een doek laten opspannen Gelijk Inlijsten in Amsterdam. Het opspannen van een doek is eigenlijk een heel erg precies werk. Met een heel dun doek gaan we heel erg anders te werk dan met een heel dik doek. Een doek kan op meerdere manieren gespannen worden. Dit zijn de vier meest voorkomende manieren van opspannen. 

 

Op karton Voor b.v. dunne sjaals of borduurwerkjes
Houten lattenVoor normaal spanwerk (normale doeken)
Aluminium lattenVoor kwalitatief spanwerk (dikke of grote doeken)
Extra dikke lattenVoor 3D effect (latten zijn 4,5cm dik ipv 2cm)

Houten latten

Voor het standaard spanwerk gebruiken we gewone houten spielatten. Denk aan batikdoeken of zelfgemaakte schilder werken. Deze latten zijn prima geschikt voor maten onder de meter. We adviseren u graag in de winkel over of uw doek beter voor houten latten of aluminium latten in aanmerking komt.

Aluminium latten

Voor het echte spanwerk raden we altijd Aluminium latten aan. Aluminium latten zijn de beste optie voor echte kunstwerken, dikke doeken, grote doeken of doeken met olieverf. Met dit systeem kunnen we het doek op exact de gewenste spanning zetten. We hebben voorbeelden in de winkel. van alle soorten spanlatten.

Extra dikke latten

Extra dikke latten geven een heel ander effect dan een normale latten. Het canvas komt meer naar voren op de muur. Het word meer een blok vorm. Voor grote doeken kan dit heel erg mooi zijn. Uw doek moet wel genoeg omspan hebben om hier voor in de aanmerking te komen. Als u met uw doek langs de winkel komt informeren we u graag over de mogelijkheden voor uw doek.

Op karton

Veel sjaals en borduurwerkjes worden gespannen op karton. Dit is voor dit soort stoffen de betere optie. Door te spannen op karton kan men preciezer te werk gaan. Zo kunnen we echt recht op de naad van het doek spannen.

Spannende voorbeelden:

Schilderij opspannen

Wij spannen alles op van borduurwerkjes tot Herman Brood schilderijen! Een schilderij opspannen is maatwerk en een passende lijst uitzoeken is ook vakwerk. In onze winkel hebben we een zeer grote collectie lijsten om uit te kiezen. Meer info vind u hier

Canvasdoek opspannen

Naast schilderijen spannen we ook op canvas gedrukte foto’s op. De canvasdoeken printen we in ons eigen vaklab zodat u alles op één adres kunt regelen. Meer info vind u hier en hier.

Batikdoek opspannen

Batikdoek Inlijsten

We zien regelmatig prachtige batikdoeken, die zijn meegenomen, uit Indonesië bijvoorbeeld. Deze bijzondere souvenirs verdienen het om opgehangen te worden. Wij hebben alles in huis om ze weer mooi op te spannen. Om te zien wat de beste methode is om uw doek op te spannen is het fijn wanneer u even langs komt in de winkel. Dan kunnen we het doek even opmeten en de stof zien. Verschillende doeken vereisen verschillende manieren van opspannen. Meer over batikdoeken