Schildersdoek Opspannen

Een schildersdoek opspannen laat u doen bij de lijstenmakerij in Amsterdam, Gelijk Inlijsten. Als u naar het buitenland bent geweest kan het zijn dat u een mooi schildersdoek heeft mee genomen. Wij spannen  deze schildersdoeken voor u op. We hebben ervaring met doeken uit alle wind gewesten. Of het nou een batikdoek is uit Indonesië of een mooi Afrikaans schilders doek. We raden u aan om het niet zelf te proberen het opspannen van een doek. Het opspannen is per doek anders en u heeft er de juiste apparatuur voor nodig. Wij hebben speciaal gereedschap zoals een spantang, rubberen hamer en nietpistool. Een dun doek zou u zo kapot kunnen trekken en een dik doek heeft u de juiste tangen voor nodig. Ook is er een grote kans dat het doek na het spannen scheef op het raam komt.

We kunnen ook linnendoeken opspannen.

U wilt dat ene bijzondere schildersdoek opspannen. Wat te doen? Neem het mee naar ons adres in Amsterdam, Maasstraat 144. We leggen het doek dan op onze werk tafel en spreken alle opties met u door. Moet het beeld om gespannen worden of niet. Komt er een lijst om heen of niet. We adviseren u graag in de winkel.

Schildersdoek Opspannen

Hoe gaan wij te werk? We zetten de spielatten in elkaar zonder lijm. Dan kijken we of de hoekverbindingen kloppen. Kleine schildersdoeken gebruiken we spielatten van 4,5 centimeter breed. Voor grotere doeken gebruiken we spielatten van 6,5 centimeter breed. Vanaf een meter adviseren we om een tussen of kruislat te gebruiken.