Zwevend passe-partout -3D inlijsten

Dit is een voorbeeld van een zwevend passe-partout. Maar wat is een zwevend passe-partout eigenlijk? Een zwevend passe-partout is een passe-partout wat als het ware boven het kunstwerk zweeft. Het zit tegen het glas van de lijst. Voor het zwevende effect gebruiken we altijd een diepe lijst. Het kunst werk komt dan te liggen op een ondergrond. Vaak in de zelfde kleur als het zwevende passe-partout wat er boven komt. De diepe lijst maakt een soort van bak waar het kunstwerk in ligt. Op de ondergrond waar het kunstwerk op ligt maken we een verhoging. Dan monteren we daar het passe-partout aan vast. We hebben het dan over een verhoogd of zwevend passe-partout.
Zwevend passe-partout
Hier kunt u het zwevend passe-partout of verhoogd passe-partout zien. Het passe-partout werpt een schaduw op de ondergrond door de verhoging.
Zwevend passe-partout

Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden. Wat de te denken van een dubbele passe-partout. Hierbij snijden we 2 kartons op elkaar in afwijkende kleuren. Er ontstaat zo een fraaie lijn die de kleur uit uw object versterkt. een gekleurde laag linnen onder uw passe-partout noemen we een slemper. Zo’n slemper geeft een fraai effect met natuurlijk structuur maar eigentijdse kleuren. Ook het snijden van diverse vormen, meerdere gaten en andere zaken behoren in ons atelier tot de mogelijkheden. Wij zullen alle mogelijkheden aan u voorleggen.