lijst glas

Lijst glas, normaal, mat en museum glas

Ben u op zoek naar glas voor een lijst? Glassoorten voor lijsten zijn te krijgen in verschillende gradaties ter bescherming van uw kunstwerk.

Normaal lijstglas:

Het lijstglas standaardglas dat gratis inbegrepen is in de prijs van onze lijsten is van topkwaliteit. Het glas is erg helder en minder groen dan normaal glas door een laag ijzergehalte. Wel is de weerspiegeling hoger dan bij de andere twee opties die we aanbieden.

Mat lijstglas:

Deze glassoort is handig als uw kunstwerk op een plek komt te hangen met veel direct zonlicht. De weerspiegeling is minder groot dan bij normaal glas maar het is ook iets minder helder. Glanzende foto’s plakken er minder snel tegen aan dan bij normaal glas.

Museum glas:

Ontspiegeld glas, museum glas of image clear glass is het beste wat u uw kunstwerk kunt geven. Museum glas is 99% lichtdoorlatend, UV-werend. Er is een speciale coating op het glas aangebracht dat schoonmaakbestendig is. Door de hoge UV-reductie van 95% beschermt het museum glas uw mooie kunstwerk en behoudt het kunstwerk zijn originele kleuren. Zie hier meer over deze mooie glassoort.